Aan de slag

Downloads

De juiste aanpak voor een perfect gazon

De aanleg van een nieuw gazon behelst meerdere aandachtspunten. Voor een onervaren doe-het-zelver is dat niet allemaal even vanzelfsprekend en dat weten wij zeer goed. Als handleiding hebben we chronologisch 5 items onderscheiden, en voor elk item een download beschikbaar gesteld hiernaast.

1. De grondvoorbereiding:

Hier wordt verder ingegaan op de grondbewerking, de basisbemesting, het egaliseren en het finaal afwerken van de ondergrond.

2. Het leggen van de grasmatten:

Aan de hand van de practische uitleg en nuttige tips kunt u zich al een idee vormen over de werkwijze, en zien dat het inderdaad makkelijker is dan u dacht. En dat met Rolgazon® het tuingenot effectief begint vanaf dag 1 !!

3. Water geven/besproeiing:

Over het watergeven doen zodanig verwarrende verhalen de ronde, dat wij daar toch eens iets verder willen op ingaan, en het nuttige van het onzinnige scheiden.

4. Eerste maaibeurt en verdere nazorg:

Omdat wij, net als u, het liefst hebben dat uw nieuwe gazon aan uw verwachtingen voldoet en ook zolang mogelijk meegaat, overlopen we het aanvangsonderhoud en de verdere nazorg.

5. Grasmaaiers:

De ervaring heeft ons geleerd dat vele van onze klanten ‘nieuwe’ gazonbezitters zijn en weinig afweten van grasmachines. Daarom is het nuttig om op voorhand al even stil te staan bij de verschillen en mogelijkheden.
Voor specifieke vragen mag u ons steeds contacteren via 0495 26 21 26 of info@rolgazon.be, wij helpen u graag verder. Dit is altijd zonder enige verplichting.